top of page

Vděčnost

Děkuji..


Přátelé, již pár dní se mi honí hlavou myšlenka sepsat těchto pár řádků. V podstatě ani přesně nevím, o čem jsou.. A také jsem již dlouho nenapsal žádný článek.


Děkuji všem, které potkávám ve studiu. Je neuvěřitelné, jak ten čas letí. Osobně moc neřeším výročí, jubilea a datování, ale už tomu bude něco málo přes dva a půl roku, co se potkáváme na podložkách ve studiu. A já tam před vámi stojím, odhaluji se, a vy taky. Strašně to letí.


A že jsme toho spolu zažili. Mohlo by se zdát, že na mě dopadá blížící se konec roku, čas pro přemýšlení, bilancování. Ovšem sám nevím, v hlavě mám ideální prázdno :) Vzpomínám si na trpké a nervózní začátky, první lekce, první přešlapy, omyly. Těch ještě asi bude. Děkuji za trpělivost. Vzpomínám také na dobu, kdy jsem sám našel odvahu a začal postupně utvářet svůj osobitý projev a předávání toho, co znám, svou vlastní formou.


Děkuji rovněž i za to, že jsme společně našli způsob, jak spolu komunikovat během lekce. Tolerujete mé přešlapy ve skloňování a vždy se jim zasmějeme. Stejně tak děkuji i za to, že mé pojetí nevyhovuje úplně všem a chci jen říct, že i to je v pořádku. Lektorova úloha není přesvědčovat ostatní, ale naopak, přesvědčit sám sebe a být sám sebou, zářit a jít svou cestou. Na té cestě kolikrát narazí a musí se zamyslet, zda to, co dělá je skutečně on anebo je to přizpůsobení se jistému trendu, se kterým se třeba nemusí ztotožňovat.


Víte, existuje jógové rčení:


„When the student is ready, teacher will come.“
„Jakmile je student připraven, učitel přijde.“

A tak děkuji za to, že si jdu svou vlastní cestou. Doufám, že zůstávám sám sebou. Mužem, lektorujícím jógu. Děkuji našemu úžasnému Flow Yoga Studiu za poskytnutí zázemí a prostoru k tomu, abych mohl být tím, kdo jsem a být svobodný. Stále mě to neskutečně baví.



Jsem rád, že se všechny naše hlavní cesty mohly proplést, s někým by to již vydalo na pořádnou dálnici. A proto děkuji všem, co mají vůli, kuráž, odvahu, odhodlání, radost, lásku, štěstí. Děkuji všem, kteří si najdou chvíli, abychom se potkali ve studiu, vzájemně se obohatili a šli dál svou cestou, s mnohými z vás i tak nějak – troufnu si říct – společně, bok po boku. Vždyť víte, jak to myslím, a proto ze srdce děkuji.


A mějte se hezky.

64 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page