top of page

TANTRA A TANTRICKÝ SEX

Na úvod článku bych rád jen podotknul, že tantru jako vědu jsem nikdy nestudoval, jen jsem o ní párkrát slyšel, mluvil o ní s učiteli a studenty v Indii, shlédnul několik videí a přečetl pár článků. Tudíž následující řádky berte jako názor jednoho kluka z Kroměříže, který chce zasdílet svůj pohledat na věc.


Ale abych tak nějak opepřil trošičku tento článek, stejně jako dnešní brokolicovou polévku, stáhl jsem kraťase a zabořil nahý zadek do křesla. Nálada navozena, cítím se svobodný a píšu.

Takže tantra? Teorii o tom, jak se dělí na různé ruky či větve, jaké má výklady dle hinduismu a buddhismu, ponechám stranou. To jsou věci, které jsem načetl, ale připadají mi zbytečně složité a zavádějící, navíc je toho tolik, že by vás to přestalo bavit.


Ale rád bych trošku rýpavě zmínil ten fakt, jak jsme ji tady na Západě tak říkajíc zmrkvili. Proto máme pohledy dva – západní a východní. Západem rozuměj vše kromě Asie. Zeptejte se schválně prvních pěti lidí, co se jim vybaví, když se řekne tantra. Začnou se pousmívat, možná stydět, ti nebojácní odpoví něco ve smyslu, že „sex“. Protože se tady z toho stal velký business. Tantrické masáže. Každý o nich slyšel. Osobně je to pro mě jen legální způsob prostituce. Ale to je jediné, co si většina obecně vzato vybaví. A i přesto je to správně. I s tímto tantra pracuje. Sám ale věřím a pozoruji, že se tento výklad i tady u nás pomaličku otáčí do té správné roviny.



Osobně bych ale tantru popsal jako cestu. A to by možná úplně mohlo stačit. Navazujeme na východní pohled. Je to cesta jako každá jiná, která vede vstříc našemu „duchovnímu rozvoji“, pokud máte rádi tento termín. Je to jeden z dalších způsobů, jak pochopit sám sebe, milovat se, spojit se se sebou a svou pravou podstatou, prostě být šťastný. Ke sjednocení nás vybízí i jóga a její odnože. Tantra jen pracuje se svými specifickými nástroji, ale pořád je to jen teorie napsaná na papíře. V reálném životě bych to popsal na příkladu, kdy máte obrovskou chuť na banán. Tak si ho prostě obstaráte. A můžete si ho zajít koupit na trh, do velkoobchodu nebo utrhnout ze stromu. Zvolíte si svoji cestu.


Tantra je cesta ke své podstatě

S čím tedy tantra pracuje? A nebojte, k tomu sexu se taky dostaneme. Tantra používá meditace, zpěv manter, rituály a také dechová cvičení. To samé, co jóga, že? Vše je propojené, už i teorie nám ukazuje, že vše je jedno jsoucno. Tantra je věda, která nám pomáhá pochopit jakoukoli naši zkušenost tím, že si jí budeme skutečně vědomi. Lze říci, že je to moderní věda. Ne z hlediska její historie, jelikož zdroje uvádí 5tis. let před n.l. a jiné ji datují od 5. století n.l. Ale z hlediska zapojení moderního vnímání člověka a jeho energie. Tantra totiž považuje naši sexuální (rozuměj životadárnou) energii za jeden z aspektů, který vede k cíli, který popsalo pár předchozích vět. Otevřeně to přiznává a otevřeně s ní pracuje. Ale pracuje s ní jako se zdrojem, který využívá pro naše vnitřní vzplanutí, jenž pak sublimací a zpracováním této energie přispívá k životu v harmonii, lásce a míru.


Rovněž pracuje s dualitami. Dobro, zlo. Láska a nenávist. Muž a žena. Některé zdroje opět mystifikují tím, že uvádí „tantra neakceptuje duality“. Ba naopak. Uznává, že jedna bez druhé nemůže existovat, vzájemně se doplňují a světe div se, jsou jedno, bez kterého by neexistovalo to druhé. Takže to je tantra. Úplně obyčejná věc, která akceptuje vše, co se na vaší cestě přihodí. Takže co ten sex? Ano, ten ji dělá možná neobyčejnou.


Než se pustím do dalších řádků, jen poznamenám, že cílem tantrického sexu není dosahovat orgasmů, i když jich prožijete asi několik, ale právě naučit se pracovat se svou vlastní energií, umět ji kontrolovat a využívat pak dále. To vše v krásném spojení s naším protějškem. V tantrickém sexu jsou duality zastoupeny Shivou, jakožto mužem, ničitelem, ale zároveň stvořitelem každého nového okamžiku, a Shakti, jakožto Bohyní Lásky, která představuje čistou kosmickou energii. Muž je v tantře chápán jako životadárná energie a žena je uctívána jako bohyně, jelikož v ní dřímá nektar života a dává právě skrze sebe samotnou život ve spojení s mužským protipólem. Tohle téma nebudu skutečně sáhodlouze rozepisovat, už tak je tento článek delší než obvykle. Dovolím si tak tedy jen „vypíchnout“ ve zkratce dle mě důležité znaky tantrického sexu.


Tantrický sex

Pánové, ego stranou, tantra leč akceptuje vše, co se nám v životě děje, tak zakazuje ejakulaci v jakémkoliv jiném okamžiku, než s úmyslem vytvořit nový život. Proč? Naše vyvrcholení chápe jako naprosté plýtvání s naší sexuální, životní, energií. Opírá se o přesvědčení a také mnoho studií, které dokazují, že muži, kteří častěji ejakulují (zbavují se svého života), umírají dříve, nejsou tolik vitální, vysychá jim pokožka, a další a další. Přiznám se, že když jsem tohle zjistil poprvé, byl to pro mě šok, doslova. Naopak ale uvádí, že pomocí jejích technik docílíme mnohem smysluplnějšího orgasmu i bez vyvrcholení. Zatím nemám osobní zkušenost, těžko tedy doporučit, ale věřím tomu, že ano.


Dámy pak na druhou stranu mohou docílit klidně i několikanásobného orgasmu, při kterém ze svého lůna vyloučí právě onen „blahodárny mok“, kterému se také říká údajně nektar, jenž se doporučuje společně s partnerem vypít a nechat do sebe vplynout novou energii.

No a jak to všechno probíhá? Nejlepší čas je prý ráno. Dámy v tomto případě musí udělat krok zpět a přizpůsobit se muži, jelikož ten večer již nemá dostatek energie. Říká se. Existuje spousta návodů „jak na to“. Takže klidně dychtivě hledejte. Stojí to za to.


Yab Yum pozice k harmonizaci energií

V podstatě se vše točí ohledně splynutí v jedno a to ne jen proniknutím lingamu do yoni. Tento akt samotný nehraje až takovou roli, jakožto skutečně procítit a milovat toho druhého. Nejdříve se energie sladí, sjednotí. Pomocí dechových cvičení, dívání se do očí, apod. Někdy můžou být rozdělené role, kdy jeden dává a druhý přijímá, ale udržujte vše v rovnováze. Tantrický sex je založený na smysluplném prožitku, předehra je skutečně delší, než jste možná zvyklí, jestli vůbec. Vhodná je například masáž. Následně dochází k sexu samotnému. Tantrický sex graduje rovněž velice pomalu, dává prostor na to být sám se sebou a zároveň ve spojení s tím druhým. Taky proto, že muž dosahuje v průměru orgasmu po 10-12 minutách, ženy po 40 minutách.


Tantrický sex trvá klidně i několik hodin, jelikož do sebe vnáší prvky meditace, dechových cvičení, zpracování společně vytvořené energie, pochopení, splynutí. Trvá tak dlouho, jelikož muži umí pracovat se svou mulabandhou (energetický zámek v oblasti našeho pánevního dna) a jsou schopni před vyvrcholením mu zabránit (i když si to nezakazují, prostě to nechtějí) její aktivací a posláním energie zespodu směrem vzhůru. To by myslím asi stačilo, přece vám neprozradím vše najednou.


Pokud toužíte slyšet víc, doporučuji následující video, které popisuje tantrický sex v necelých dvou hodinách. Jo a je to boží video.



No a co si z toho odnést?

Těžko říci. Rozhodně je tantrický sex něco, co stojí za vyzkoušení. Osobně se přiznám, že je to cesta, která mě velmi láká a tak trochu s ní již pracuji (zde si, prosím, nevytvářejte domněnky). Rovněž se uvádí, že tantrický sex může zničit váš milostný život. To se přiznám, že souhlasí a to se mi stačilo podívat jen na to jedno video. Vyplavou na povrch různé myšlenky, pocity, se kterými je třeba pracovat a zmapovat je. Porovnal bych to asi k tomu okamžiku, kdy jsem viděl video od Geryho Jurovskyho ohledně veganství a týrání zvířat, po kterém jsem okamžitě vyhodil kuřecí maso do koše a od té doby jej nevložil do úst. Ale v Asii si občas kousek ryby dám. Asi stejné to bude s tantrickým sexem.


Tantru pak jako takovou praktikujeme všichni, byť třeba jen v malé míře, tak její prvky určitě vnášíme do jejího života, aniž bychom o tom věděli, jen jim dát ten vědomý význam.


Takže tohle byla tantra. Snad jste si udělali svůj vlastní obrázek, jelikož pouze na něm záleží. Já vám jen shrnul pár nastudovaných a lidovou slovesností předaných informací. Nic nevtloukám, jen vše zmiňuji a pozoruji, nechávám plynout. Namasté.

619 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Vděčnost

bottom of page